livit

Over ons

OrthoValley is een vooruitstrevende producent en leverancier van op maat gemaakte orthopedische hulpmiddelen.

Ortho Valley
Over ons

Wij zijn OrthoValley

OrthoValley is producent en uw partner op het gebied van op maat gemaakte orthopedische voorzieningen. Wij richten ons op de zakelijke markt binnen Europa en combineren onze jarenlange ervaring met de technieken van vandaag en morgen om mobiliteit opnieuw te definiëren.

Onze droom is iedereen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat weer beter te laten bewegen. Sterker, zelfstandiger en vol zelfvertrouwen. Wij hebben er alles voor over om deze droom te verwezenlijken, samen met u. Om zo bij te dragen aan een wereld waarin onbeperkt bewegen voor iedereen haalbaar is.

Met onze evidence-based aanpak en toewijding om voor elke situatie, hoe uitdagend ook, de juiste mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen, ondersteunen wij onze klanten bij de zorg voor hun patiënten. Vanuit wetenschap, technologie en een duidelijke focus op mensen ontwikkelen wij unieke bewegingsondersteunende producten. Door de nauwe samenwerking tussen ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam, klinisch experts uit ziekenhuizen en instellingen en patiënteninzichtgroepen komen wij tot oplossingen die aantoonbare resultaten opleveren.

Voor het onderbouwen van deze resultaten werken wij samen met universiteiten en zorgrprofessionals. De uitkomsten van deze onderzoeken vormen het bewijs op basis waarvan zorgverleners het vertrouwen hebben om onze geavanceerde technologie aan patiënten voor te schrijven.

OrthoValley, what’s in a name?

Hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Jan Rotmans is ervan overtuigd dat we niet in een tijdperk van verandering zitten, maar in een verandering van tijdperk. Wij zouden het niet beter kunnen zeggen. Machtverhoudingen zullen schuiven en in plaats van top-down zullen er steeds meer zaken buttom-up ontwikkeld, georganiseerd en aangestuurd worden. Samenwerkingsverbanden en netwerken zullen belangrijker worden dan ooit en omdat kennis en de toegang tot hulpbronnen, zoals internet en technologie steeds laagdrempeliger wordt, kan iedereen vanuit zijn eigen zolderkamer bijdragen aan innovatie. Het is precies deze innovatiekracht die wij inzetten in het ontwikkelen van een nieuwe generatie bewegingsondersteunende producten. Want ook in de orthopedische technologie zullen de komende jaren aardverschuivingen optreden, waarbij digitalisering, het gebruik van 3D printing en Virtual Reality gemeengoed zullen worden. En die toekomst is dichterbij dan we durven denken. Hierop anticiperen, vooruitlopen is onze grootste drive. In onze visie zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wat Milan en Parijs zijn voor de mode, Wall Street voor de financiële markt en Brussel voor Europa, dat is de Silicon Valley voor de tech-industrie. En het is onze onbescheiden ambitie om dat te zijn voor de orthopedische hulpmiddelen- en revalidatietechnologie. Vandaar OrthoValley; een naam met een knipoog!

Vandaar OrthoValley; een naam met een knipoog!

Digitalisering centraal in ons denken en doen

Innovatie loopt als een rode draad door ons hele bedrijf, iedereen draagt er zijn steentje aan bij en nieuwe toepassingen en producten worden binnen de hele organisatie op alle locaties ontwikkeld. Het epicentrum van onze innovatiekracht, de afdeling Digitalisering, huist onder één dak met onze productieafdelingen. Zo zijn bedenkers, makers en testers onlosmakelijk met elkaar verbonden en kan er razendsnel geschakeld worden.

Door 12 jonge talenten met een achtergrond in digital development, verdeeld over de subafdelingen Robotica, CadCam en Engineering, wordt elke dag keihard gewerkt aan de toekomst van de orthopedische revalidatietechniek. Samen met onze collega’s van productie en orthopedisch advies zorgen zij er voor dat de patiënt van vandaag al het ideale orthopedische hulpmiddel ‘van morgen’ krijgt.

Gedreven voor onze klanten en hun patiënten

Vrij bewegen en welzijn gaan hand in hand. Het mogelijk maken van mobiliteit voor alle patiënten is een van de uitdagingen waar we samen voor staan.

Orthovalley staat naast u in de zoektocht naar de juiste oplossing voor uw klant. Vanuit onze jarenlange ervaring in het orthopedisch ambacht en brede digitale kennis hebben wij een onderscheidend en innovatief (maatwerk) productassortiment voor u klaarstaan.

Onze belofte aan onze klanten:

Wanneer u samenwerkt met OrthoValley, kunt u van een aantal dingen zeker zijn. Wij noemen dit onze beloften en daar mag u ons aan houden. Altijd.

1) Kwaliteit;

OrthoValley werkt aan de hand van de ISO Standard 13485 Medical Devices Quality Management System. Hiermee conformeert OrthoValley zich aan strenge normen om onze klanten te verzekeren van de beste kwaliteit.

2) Verklaring van biocompatibiliteit;

Alle halffabrikaten die wij gebruiken in onze medisch hulpmiddelen voldoen aan de eisen voor biocompatibiliteit voor hun gespecificeerde toepassing met 24 uur contact.

3) Innovatie;

Wij combineren onze jarenlange ervaring als orthopedisch instrumentmaker met de nieuwste technieken om mobiliteit opnieuw te definiëren. Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen. Wat er ook aan de horizon van de orthopedie en de revalidatietechniek verschijnt; wij weten ervan, zijn erbij, maken er deel van uit.

4) Evidence Based werken;

Voor het onderbouwen van de werking van onze bewegingsondersteunende producten werken wij samen met klanten, universiteiten en onafhankelijke onderzoekers. De uitkomsten van deze onderzoeken vormen het bewijs op basis waarvan zorgverleners het vertrouwen hebben om onze geavanceerde technologie aan patiënten voor te schrijven.

5) De behoeften van onze klanten staan altijd centraal;

De behoeften van onze klanten staan altijd centraal, tijdens het eerste gesprek maar ook na levering van de producten. We doen graag moeite om onze klanten echt te leren kennen. Natuurlijk kunt u ervan uit gaan dat we snel kunnen schakelen en leveren wat u nodig heeft. Maar daar houdt het wat ons betreft niet op. We gaan graag een stapje verder. Hoe beter we elkaar leren kennen, hoe minder tijd er namelijk nodig is om uit te zoeken welke oplossing het beste bij uw vraag past.

6) We bieden de best passende opties en delen onze kennis;

Door niet alleen uw leverancier te zijn, maar ook uw sparringpartner, kunnen we een optimale samenwerking neer zetten. Wij delen onze kennis dan ook graag en ondersteunen u graag met een passende training, workshop of e-learning in onze Academy. Om zo met elkaar bij te dragen aan een wereld waarin onbeperkt bewegen voor iedereen haalbaar is.

    Wilt u meer weten over onze producten, diensten of innovaties? Of wilt u een afspraak met een van onze experts? Neem dat contact met ons op. Wij staan u zo snel mogelijk persoonlijk te woord.