livit
Nieuwsbrief

Innovatie: Pré-Skin, de eerste antibacteriële siliconen pols-hand orthese

Innovatie , Orthese , Polshandorthese ,
Ortho Valley
whitepaper
Innovatie: Pré-Skin, de eerste antibacteriële siliconen pols-hand…

Pré-Skin is de eerste antibacteriële siliconen pols-hand ortheselijn in Nederland. In de door OrthoValley ontwikkelde siliconen samenstelling zitten moleculen die bacteriegroei tegengaan. Zo blijft de brace vrij van vervelende (zweet)geurtjes en is deze vriendelijk voor de huid. Dat bevordert zowel het draagcomfort als de therapietrouwheid.

Samenvatting: Het dragen van een orthese (ook wel brace genoemd) kan een patiënt veel ondersteuning of verlichting geven bij bewegen, bijvoorbeeld als onderdeel van een revalidatietraject. Of het beoogde resultaat van de inzet van de orthese gehaald wordt, hangt voor een belangrijk deel af van de therapietrouwheid van de patiënt. Met andere woorden, draagt deze de orthese wel volgens afgesproken draagschema. Een orthese moet daarom zo comfortabel mogelijk zitten en zo min mogelijk irriteren op de huid. Siliconen is dan bij uitstek een geschikt materiaal: soepel op de huid en stevig genoeg om de juiste ondersteuning te bieden. Maar ook een siliconen orthese wordt dicht op de huid gedragen en zorgt hierdoor voor overmatig zweten en bacterievorming, die stank en huidirritatie kan veroorzaken. En dat behoort met Livit Pré-Skin tot de verleden tijd.

Voordelen op een rij:

  1. OrthoValley is aan de slag gegaan met een nieuwe samenstelling van siliconen die de positieve eigenschappen van dit materiaal behoudt zonder dat deze stank en mogelijke huidirritatie veroorzaakt.
  2. Door in de juiste verhouding antibacterieel materiaal aan de siliconen toe te voegen ontstond het optimale resultaat.