livit
Nieuwsbrief

Innovatie: Valhelm® 2.0 met optimale bescherming bij alle valpatronen

Innovatie , Orthese , Valhelm ,
Ortho Valley
whitepaper
Innovatie: Valhelm® 2.0 met optimale bescherming bij…

Deze Valhelm biedt bij alle valpatronen optimale bescherming van hoofd, aangezicht, kin en kaak. Mensen met epilepsie of een instabiel looppatroon kunnen zichzelf niet opvangen wanneer ze vallen. Voor deze doelgroep is een valhelm van levensbelang.

Samenvatting: dit geldt ook voor sommige mensen met een verstandelijke beperking of mensen met automutilatie. Bij OrthoValley kan men terecht voor verschillende typen helmen. Het eerste model van de Valhelm® stamt uit 2016 en heeft sindsdien de nodige ontwikkeling doorgemaakt. Het nieuwste model, de OrthoValley Valhelm® 2.0, biedt bij alle valpatronen optimale bescherming van hoofd, aangezicht, kin en kaak. Tegelijkertijd is de helm prettig om te dragen en heeft een strak en slank design. De Valhelm® 2.0 is ontworpen in samenwerking met Livit en het Kempenhaeghe, het Academisch Centrum voor Epilepsie in Heeze, en daarmee ook volledig afgestemd op mensen met dit syndroom.

Verbeteringen; ondanks dat de Valhelm® zijn werking de afgelopen jaren al uitgebreid had bewezen, bleek in praktijk de kinbeschermer niet solide genoeg om een frontale val op te vangen. Afgelopen maanden is, mede op verzoek van instelling Kempenhaeghe, met een project- team bestaande uit ervaren CPO’s en productiespecialisten hard gewerkt aan een verbetering van de Valhelm®. Kwaliteitsmanager Productie, Hugo van Heteren, heeft een zeer solide ‘locksysteem’ ontworpen, waardoor het mogelijk werd de kinbeschermer gemakkelijk scharnierend aan de helm te bevestigen en in te stellen/’locken’ zonder dat de beugel bij een val vervormt en/of losschiet.

Voordelen op een rij:

  1. Voorkomt letsel dankzij uitstekende bescherming van het hoofd
  2. Comfortabele, ventilerende helm
  3. Mooi design: slanke vorm met print die de cliënt zelf kan kiezen
  4. Snelle en eenvoudige aanmeting d.m.v. een 3D scan
  5. De helm kan worden uitgevoerd met een vergrendelbare metalen kin- bescherming, sluitingen en stootbumpers
  6. De helm, mits met de juiste indicatie, wordt volledig vergoed door de zorgverzekering
Louis Schouwstra
Directeur OrthoValley
Hugo van Heteren
Kwaileitsmanager OrthoValley